Без пластмасови отпадъци (zerowaste) и с грижа за Природата с магнезиевия еко прах за пране Terra Wash+Mg

Грижата за Природата става все по-осъзната от хората, които милеят за света, който ще оставим в наследство на нашите деца. Бурното развитие на технологиите осигури комфорт за голяма част от човечеството, но липсата на навременни регулации доведе до екологични проблеми, за които тепърва има да се грижим.

Пластмасовите опаковки, със своята устойчивост и атрактивен вид, някога са били лъскава екстра, но сега в 30-те години на 21 век са опция, която грижовните стопани на планетата старателно избягват. 100% zerowaste продукт без пластмасова опаковка е натуралния еко прах – Terra Wash+Mg.

Еко прах за многократна употреба – 100% zerowaste – без пластмаса

Terra Wash+Mg е екологичен перилен продукт (еко прах за пране) от магнезий във вид на гранулки с чистота 99,95% за многократна употреба. Едно саше (един продукт) може да се използва поне 365 пъти. Това означава, че ако перете всеки ден, ще можете да го използвате поне 1 година. За една година, в едно домакинство, което използва течен перилен препарат се генерира и изхвърля над килограм пластмаса. А домакинство, в което за пране се използва Terra Wash+Mg – е 100% zerowaste!

С отходните води в природата не се изхвърлят замърсители

При прането с повечето конвенционални перилни препарати – с отходните води в природата се изхвърлят химикали. Докато Terra Wash+Mg е натурален еко прах от магнезий и при пране с него – природата не се замърсява, дори напротив – обогатява се. Магнезият, който е добит от океаните – се връща обратно в тях.

Terra Wash+Mg – естествен тор за растенията

След като приключи жизнения цикъл на едно саше еко прах Terra Wash+Mg, то не се изхвърля. Може да се използва заедно с ново саше или текстилната торбичка да се среже и гранулките да се поръсят в почвата около растения, като естествен магнезиев тор за тях.

Магнезият е важен за растенията и играе важна роля и за формирането на коренитеТой е ключов елемент във фотосинтезата и незаменим градивен елемент на хлорофила – зеленият пигмент в растенията , чрез който се осъществява фотосинтезата. Магнезият е централният атом на молекулата хлорофил, като всяка молекула съдържа 6,7% магнезий.

Магнезият участва в активирането на ензимите, участващи в дишането, фотосинтезата и синтеза на нуклеинови киселини. Той помага и при фосфатния метаболизъм, като носител на фосфатни съединения през растението. Магнезият улеснява транслокацията на въглехидратите (захари и нишестета) и подобрява производството на масла и мазнини. 

Малка промяна от наша страна може да има голям ефект за Природата!

С-Terra-Wash+Mg-земята в нашите ръце

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top