Тестове на Terra Wash+Mg за антибактериално действие, премахване на миризми, себум и мазнини

За да се измери ефективността на Terra Wash+Mg за елиминиране на бактериите, неприятните миризми по дрехите, себума и мазнините са извършени тестове в реномирани японски лаборатории. Специален акцент е поставен върху антибактериалното действие на Terra Wash+Mg и способността му да потиска растежа на бактерии, като е измерено в какъв времеви интервал започва да действа и с каква продължителност.

Тествани са и качествата на магнезиевите гранулки на Terra Wash+Mg да премахват миризмите от дрехите. Те най-често са летливи съединения, които се отделят в резултат на активността на бактерии, които  разграждат потта ни. Сред големите предизвикателства пред перилните продукти е и ефективността за разграждане на себума (секретът на мастните жлези в дермата), който е изключително прилепчив и остава трайни в текстилните влакна, ако не бъде отстранен.

Съдържание

Потискане на Ешерихия коли (Escherichia coli) – бързодействие и продължителност

Първите два теста, чиито резултати са презентирани по-долу, изследват способността на Terra Wash+Mg да потиска растежа на Escherichia coli в два аспекта:

  • тест за бързодействие – колко време е необходимо на Terra Wash+Mg, за да започне да потиска растежа на E. Coli във воден разтвор;
  • продължителност на действието – колко устойчива и продължителна във времето е способността на Terra Wash+Mg да потиска растежа на Ешерихия коли;

От резултатите на теста за бързодействие е видно, че на Terra Wash+Mg са необходими само около 10 минути, за да започне да потиска растежа на бактерията Ешерихия коли. Изпълнен е в лабораторията за изследване на храните в Япония. 

Вторият тест има за цел да измери колко устойчиво във времето е свойството на Terra Wash+Mg да потиска растежа на Escherichia coli. Измерванията показват, че след 6 часа във физиологичен разтвор – бактериите Ешерихия коли започват бурно да се размножават. Докато Terra Wash+Mg продължава да ги потиска и след 28 часа действие. Извършен е в Индустриалния технологичен институт на Префектура Ибараги в Япония.

Terra-WashMg-test-za-barzodeystvie-esherihia-koli-Escherichia-coli

Ешерихия коли е вид Грам-отрицателна бактерия, която носи името на своя откривател Теодор Ешерих. Тя естествено обитава дебелото черво на хората и топлокръвни животни, а наличието й в подпочвените води е признак за фекално замърсяване. E. Coli  живее и в други среди, например в крайбрежията на термални извори. 

E. Coli има стотици разновидности, повечето от които са безвредни и са част от естествената микрофлора на червата на човека и животните и участват е процеса на храносмилане, синтезирането на витамин К, както и в предпазването от развитие на патогенни бактерии в дебелото черво. Но има и патогенни щамове, които причиняват заболявания при хората.

Потискане на Staphylococcus Aureus (Златист стафилокок)

Тестът за способността на Terra Wash+Mg да потиска на Стафилококус ауреус, познат още и като Златист стафилокок, е извършен в Лабораториите за изследване на храните в Япония. Резултатите от тестовете потвърждават, че Terra Wash+Mg успешно потиска около 90% от бактериите Staphylococcus Aureus след 2 часа действие и почти 100% след 6 часа.

Terra-WashMg-потиска-златист-стафилокок-stafilokokus-aureus-Staphylococcus-aureus (1)
Terra-Wash+Mg-antibacterial-action

Стафилококус ауреус (Staphylococcus aureus) е грам-положителна бактерия, която обичайно се намира в дихателните пътища на човека по кожата. Обикновено не причинява проблеми, но повишено е вниманието към МRSA или резистентния на метицилин вид Staphylococcus aureus. Той често е наричан “супермикроб” поради силната си устойчивост към антибиотици. Популярен е и с наименованието  златист стафилокок.

 

MRSA може да причини инфекции на различни части на тялото, на някои вътрешни органи или важни системи в организма, като костите, ставите, сърдечните клапи, белите дробове, кръвта и кожата. Инфекциите с MRSA се познават по силната екзема и възпаление на даден участък от кожата. Засегнатата зона може да е зачервена, болезнена, подута и топла при допир, да има секреция.

Тестове за потискане на Staphylococcus Legionella

Тестовете за потискане на Staphylococcus Legionella са проведени в Лабораториите за изследване на храните в Япония. Първият тест показва, че след 30 минути действие – Terra Wash+Mg потиска растежа на Staphylococcus Legionella до 80%, а за 2 часа действие – напълно до 100% и ефектът е устойчив във времето.

Terra-WashMg-потискане-наstafilokokus-legionela-Staphylococcus-legionella-2
Terra-WashMg-потискане-наstafilokokus-legionela-Staphylococcus-legionella-2

Staphylococcus Legionella е бактерия от пръчковиден тип, която живее в почти всички естествени водоизточници като реки и езера. Макар и широко разпространена в природата, обичайно тя е в ограничени количества. Става опасна обаче, когато се създадат условия за нейното бурно мултиплициране в т.ч. в битовата гореща вода.

Именно температура на водата в диапазона 32 С – 42 С е идеалната среда, в която бактерията се възпроизвежда. А такава е температурата за къпане и пране – обичайно около 40 С. През водопроводните тръби легионелата лесно достига бани, сауни, СПА вани, душ кабини, кранове и разбира се водни резервоари и подгреватели като бойлер.

Тест за елиминиране на миризми по дрехите

Terra Wash+Mg ефективно елиминира миризмите, които остават по дрехите при носене в резултат на контакта с тялото ни. Неприятната телесна миризма се причинява от бактерии. Те взаимодействат със секретите, потта и кожните ни клетки. В резултат на това се отделят летливи съединения, “аромати”, които усещаме с обонянието си и обичайно са неприятни.

Бактериите, които най-често причиняват тази неприятна миризма по дрехите след носене са – Corynebacterium и някои видове Staphylococcus. Те  разграждат потта, в резултат на което се отделят летливите съединения с миризма на пот и застояло. С прането – тези бактерии се пренасят и в пералнята, където от течните перилни препарати с детергенти се образува биофилм – в т.ч. по системите и тръбите, през които минава водата от прането. С всяко пране ние довнасяме бактерии в пералнята и колонията им се разширява.

Вероятно вече се досещате, че Terra Wash+Mg се справя с този проблем, като елиминира бактериите, които способстват за образуването на миризмите. Ефективността на Terra Wash+Mg е изследвана в съпоставка с течен и прахообразен перилен препарат, както и комбинирано с тях. Ето какви са резултатите:

Terra-WashMg-otstranyavane-na-mirizmi
Неприятна миризма по дрехите (1)

Тестването е извършено в Hitachi Techno Service Co. LTD, Япония, като е сравнена способността да отстраняват миризми на ехо праха Terra Wash+Mg, течен перилен препарат, прахообразен детергент и комбинираното действие на Terra Wash+Mg с течен и прахообразен продукт за пране. Резултатите недвусмислено потвърждават, че най-добър в елиминиране на миризмите е Terra Wash+Mg – 70.1%.

Доста слаби са резултатите на детергентие в течна и прахообразна форма – в размер на 6,2% и 7.3%. Способността им да елиминират миризмите в 10 пъти по-слаба в сравнение с тази на магнезиевия еко прах за пране – Terra Wash+Mg. Детергентите в общия случай не елиминират миризмите, а добавят по-силен аромат – като парфюм, за да се маскира и приглуши неприятната миризма по дрехите.

Между тях – с резултати 42,1% и 39% са резултатите от комбинираното ползване на Terra Wash+Mg с детергентите – почти наполовина по-слабо действие, в сравнение с използването само на terra Wash+Mg.

Тест за премахване на себума и мазнините от дрехите

Според проучвания, 70% от мръсотията в прането е от телесни замърсявания, които са невидими за окото – в т.ч. пот, кожни клетки, соли и восъчна мазнина, наречена себум. Ако те не бъдат отстранени ефективно с подходящ перилен препарат, с времето се натрупват и остават във влакната на дрехите и това най-силно се усеща от спортисти, хора с активен начин на живот.

От изброените телесни замърсявания по дрехите най-труден за премахване е себумът. Това е секретът, който произвеждат мастните жлези, които са разположени в дермата на кожата. Трудното му отстраняване при пране в поради факта, че е доста прилепчив и остава трайно във влакната на текстила.  По тази причина, при избора на перилен продукт е важно да се съблюдава в каква степен ефективно елиминира себума от дрехите.

 Тестът, чиито резултати споделяме по-долу,  е извършен в изследователския център – Shimadzu Techno-Researach в Япония, като е направено сравнение на ефективността да елиминират себум – Terra Wash+Mg, течен перилен препарат, комбинацията от Terra Wash+Mg и течен перилен препарат и чиста вода. Резултатите от теста недвусмислено потвърждават, че Terra Wash+Mg елиминира себума ефективно, колкото и детергент, но комбинацията от Terra Wash+Mg и конвенционален перилен препарат е още по-ефективна.

Terra-WashMg-eliminirane-na-sebum

Във видеото виждате и демонстрация как Terra Wash+MG действа в разтвор на студена вода с добавена мазнина – като по-лека остава над водата в червеникаво кафяв цвят. В лявата мензура – във водата са добавени магнезиевите гранулки на Terra Wash+Mg и ясно се вижда ефекта на разграждане, а в дясната мензура – във водата има само мазнина.

Shopping Cart
Scroll to Top