Как да премахнем неприятната миризма по дрехите и в пералнята?

Поговорката “По дрехите посрещат, а по ума изпращат!” знаем от ранно детство. Човекът, като социално същество, има потребност да бъде приет и харесван в средата си. А част от формулата на успеха включва излъчването на чистота, свежест и здраве.

Въпреки добрата хигиена обаче, при някои хора неприятната телесна миризма е силно доминираща. Тя е толкова упорита, че остава по дрехите дори и след изпиране с препарат. В публикацията ще дадем отговор на въпросите: от къде идва неприятната миризма по дрехите и как да я премахнем завинаги!

От къде идва неприятната миризма по дрехите?

Неприятната миризма по дрехите най-често се образува в резултат на дейността на бактерии, които взаимодействат със секретите, потта и кожните клетки на тяло. В резултат на това се отделят летливи съединения, които по своята същност са “аромати” и са неприятни за нашето обоняние.

Да, не мирише самата пот!

Бактериите, които най-често причиняват неприятната миризма по дрехите са Corynebacterium и някои видове Staphylococcus. Те разграждат потта и себума, и произвеждат летливите съединения, които достигат до обонянието ни и ни дразнят.

С телесните течности от кожата, тези бактерии се пренасят по дрехите, а от там с прането и в пералнята. При използването на течни перилни препарати и омекотител – по системите и тръбите, през които водата циркулира в пералнята, се образува биофилм, който е перфектна среда за растеж на бактерии. С всяко пране ние довнасяме още бактерии и тяхната колонията се разраства. А с ползването на течен перилен препарат и омекотител – им създаваме благоприятна среда за растеж.

Защо при пране с “обикновен прах” – не се премахва неприятната миризма по дрехите?

течен-перилен-препарат-с-детергент

Прането с обикновен перилен препарат – най-често течен детергент включва химически и физически процеси и има две основни функции: 

  1. да премахне замърсяванията (което се постига с повърхностно-активни вещества – ПАВ)
  2. да добави парфюм. Конвенционалните перилни препарати се справят с мръсотията, а ароматът се добавя, за да се маскира неприятната миризма. Реално телесната миризма по дрехите остава, но е маскирана с ароматизатора в перилния продукт

Въпросните бактерии, причинители на неприятната миризма – остават и по дрехите, и в пералнята, и по кожата – и продължават да действат, като взаимодействат с телесните секрети. Така се влиза в един омагьосан кръг – Вие перете, за да ги елиминирате, а те на всичкото отгоре се увеличават!

Как ефективно и завинаги да елиминираме неприятната миризма по дрехите и в пералнята?

За да се премахне неприятната миризма по дрехите е необходимо да се използва перилен продукт с антибактериално действие, след който не остава биофилм в пералнята – подходяща среда за растеж на бактерии, мухъл и плесени. Бактериите трябва да бъдат елиминирани както от дрехите, така и от пералнята.

С кой продукт може да се премахне неприятната миризма по дрехите?

Неприятната миризма по дрехите може ефективно да се елиминира с Terra Wash+Mg – японски иновативен продукт, който съдържа само магнезий с чистота 99,95%.Той е натурален – еко (био) прах за пране под формата на гранулки. В контакт с водата – за 10 минути на стайна температура, я прави алкална с pH 10,5. Започват да се отделят мехурчета с водород, а големите формации водни молекули се разделят на по-малко групички и с лекота преминават през текстилните влакна за ефективно пране.

Антибактериалното действие на магнезиевия еко прах – Terra Wash+Mg е потвърдено с тестове в редица японски лаборатории. В тях е изследвана е ефективността му за премахване на миризми и себум – самостоятелно, в сравнение с перилни препарати с детергенти и при използването им заедно.

Освен силното антибактериално действие – за елиминиране на бактериите, Terra Wash+Mg ще почисти и тръбите и системите в пералнята Ви от натрупания биофилм – хранителна среда за бактерии, плесен и мухъл.

В ляво виждате как изглеждат тръбите на пералня, в която се ползва конвенционален течен перилен препарат и омекотител, а в дясно са тръбите на пералня, в която се пере с Terra Wash+Mg. Когато ползвате Terra Wash+Mg за първи път – направете един цикъл без дрехи, тъй като продуктът ще почисти мухъла в пералнята и е желателно, той да не се смесва с дрехите.

Бактериите, мухъла, плесените са сред причините и за алергични реакции, които са толкова масови в последните години. Силното антибактериално действие на Terra Wash+Mg се допълва и с хипоалергенно и антиалергично. Той не дразни кожата и е изключително подходящ за деца, новородени и хора с дерматологични проблеми.

Тъй като не съдържа пенители, при прането с магнезиевия еко прах Terra Wash+Mg не се образува пяна. Съответно – не е необходимо и изплакване. С пропускане на цикъла на изплакване – Вие пестите енергия и вода, като щадите ресурсите на природата. При пране с Terra Wash+Mg – вие не изхвърляте химикали с отходните води, а само магнезий. Така не само, че не замърсявате природата, но я и обогатявате. Продуктът е 100% zerowaste – не се съхранява в пластмасова опаковка при ползването му няма пластмасов отпадък.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Shopping Cart
Scroll to Top