Често задавани въпроси за Terra Wash+Mg (FaQ)

Ето кои са и най-често задаваните въпроси, свързани с употребата на магнезиевия еко прах за пране – Terra Wash+Mg и техните отговори. Те са изведени на база глобалната употреба на продукта – в цял свят. Ако имате допълнителни въпроси, не се притеснявайте да ги зададете в коментар под страницата, по телефона или чрез контактната ни форма.

Премахва ли Terra Wash+Mg замърсяванията от себум?

Отговор

Да, резултатите от тестовете показват, че Terra Wash+Mg е ефективно изпира себума, колкото и конвенционалните перилни препарати с детергенти.

Terra-WashMg-eliminirane-na-sebum

За повече информация, последвайте линка над картинката


Премахва ли Terra Wash+Mg упорити петна и избелва ли дрехите?

Отговор

Не. Terra Wash+Mg не съдържа химически избелващи или изсветляващи агенти за разлика от обикновения перилен препарат. При силни петна се препоръчва да се използва препарат за премахване на петна, особено за бели материи.

За искрящо бяло пране или упорити петна, използвайте натриев перкарбонат заедно с Terra Wash+Mg. Натриевият перкарбонат е икономичен и екологичен разтвор, който се използва като основна съставка за много екологични избелители и може да бъде намерен в повечето онлайн магазини. Вижте как – във видеото:


Премахва ли Terra Wash+Mg миризмите от дрехите?

Отговор

Да, резултатите от тестовете показват, че Terra Wash+Mg е около 10 пъти по-силен в премахването на миризмите от обикновените перилни препарати.

Terra-WashMg-otstranyavane-na-mirizmi

За повече информация последвайте линка над картинката.


Как мирише прането след изпиране с Terra Wash+Mg?

Отговор

Terra Wash+Mg не съдържа ароматизиращи агенти, поради което прането няма да има добавен аромат и просто ще мирише на свежо.


Образува ли се пяна при пране с Terra Wash+Mg?

Отговор

Terra Wash+Mg не съдържа детергенти и пенители и при пране не се образува пяна.


Необходимо ли е изплакване при пране с Terra Wash+Mg?

Отговор

При прането с Terra Wash+Mg не се образува пяна (мехурчета) и по дрехите не остават химически или сапунени следи, поради което можете пропуснете цикъла на изплакване. Така пестите вода и енергия, както и щадите Природата.


Може ли Terra Wash+Mg да се използва в сушилня за дрехи?

Отговор

Ако пропуснете да извадите Terra Wash+Mg след пране и сашето попадне в сушилнята заедно с дрехите, продуктът няма да се повреди, нито по някакъв начин ще се повлияят изпиращите му свойства. Все пак е препоръчително да вадите сашето преди да стартирате цикъл на сушене, най-вече, за да се повреди текстилната торбичка, в която са магнезиевите гранули.


Ако случайно забравя да извадя Terra Wash+Mg преди цикъла на сушене, ще се повреди ли сашето с магнезиев еко прах?

Отговор

Не, това няма да повлияе на почистващите свойства на Terra Wash+Mg и няма да повреди продукта. Все пак е препоръчително да вадите сашето преди да стартирате цикъл на сушене, най-вече, за да се повреди текстилната торбичка, в която са магнезиевите гранули.


Често забравям да извадя Terra Wash+Mg и го оставям в пералнята. Ще повреди ли това пералнята и ще повлияе ли на Terra Wash+Mg?

Отговор

Не, няма да повреди пералната машина. Въпреки това, Terra Wash+Mg не бива да се съхранява на влажно място, и не бива да остава в пералнята за дълго – часове наред, без да се използва, тъй като магнезиевите гранулки могат да се окислят. А това може да съкрати жизнения цикъл на продукта и да понижи ефективността му. Затова не пропускайте да извадите и оставите сашето на проветриво място след пране.


Мога ли да използвам Terra Wash+Mg три пъти дневно и последователно в няколко цикъла пране?

Отговор

Да, можете да използвате Terra Wash+Mg последователно. Ефектът е същият, дори ако използвате Terra Wash+Mg повече от три пъти дневно или последователно.


Мога ли да използвам белина с Terra Wash+Mg?

Отговор

Да, можете. НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ обаче белина на хлорна основа. Белина на кислородна основа работи добре с Terra Wash+Mg.


Мога ли да използвам омекотител с Terra Wash+Mg?

Отговор

Да, можете, но ароматът може да бъде по-слаб поради силната способност на Terra Wash+Mg да премахва миризми.


Мога ли да използвам обикновен перилен препарат с детергент или сапун с Terra Wash+Mg?

Отговор

Въпреки че не е необходимо да използвате перилни препарати и препоръчваме да не използвате перилни препарати или сапун с Terra Wash+Mg с цел опазване на околната среда, можете да го правите без проблем.

Когато използвате класически перилен препарат с детергент заедно с Terra Wash+Mg, можете просто да намалите количеството детергент или сапун наполовина, за да щадящите околната среда. НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ детергент на хлорна основа.


Може ли Terra Wash+Mg да се използва в гореща или студена вода?

Отговор

Да, може да се използва както в гореща, така и в студена вода. Горещата вода спомага за по-ефективното изпиране на дрехите, а студената вода е по-щадяща за околната среда.


Може ли Terra Wash+Mg да се използва с твърда или мека вода?

Отговор

Да, той работи ефективно както в твърда, така и в мека вода.


Мога ли да използвам Terra Wash+Mg в перални с предно или горно зареждане?

Отговор

Да, можете. Той работи и в двата вида перални машини.


Ще повреди ли Terra Wash+Mg барабана или сензорите ако се използва във високо ефективни пералните машини?

Отговор

Не, няма да ги повреди. Terra Wash+Mg издържа на високоскоростни цикли на центрофугиране и може да се използва във високо ефективни перални машини.


Ще повлияе ли отходната водата при пране с Terra Wash+Mg на септичната система?

Отговор

Не, няма да повлияе. Terra Wash+Mg не оставя следи от химикали, не образува пяна и няма остатъци от сапун и отходните води при пране с Terra Wash+Mg са идеални за септичната система.

В допълнение – отходната водата от пране с Terra Wash+Mg може да се използва в земеделието, тъй като магнезият в нея благоприятства растежа на растенията.


Колко време е необходимо на Terra Wash+Mg да повиши нивото на рН на водата до около 10,5?

Отговор

Около 5 до 10 минути в зависимост от количеството вода, използвано от пералната машина. По-малкото количество вода води до по-бързо повишаване на нивото на рН.


Ще намалява ли нивото на рН на водата, когато Terra Wash+Mg се използва по-дълго време?

Отговор

Не, на практика няма да има промяна в нивото на рН.


Тъй като Terra Wash+Mg е ефективен и при почистването на самата перална машина, като премахва плесента в тръбите, ще се смеси ли плесента в прането?

Отговор

Тъй като Terra Wash+Mg отстранява плесента, те може да се смеси с прането. Препоръчваме да използвате Terra Wash+Mg на празна пералня (без дрехи) няколко пъти, преди да започнете да перете дрехите си с него.


Как да подготвите пералнята за първо пране с Terra Wash+Mg?

Отговор

  1. Поставете Terra Wash+Mg в пералната машина и пуснете през пълен цикъл.
  2. Ако все още виждате мръсотия по пералната машина, моля, напълнете вода и изсипете 1 чаша сода за хляб и я накиснете за 1 час.

Мога ли да използвам Terra Wash+Mg в обществена пералня?

Отговор

Да, със сигурност можете, но имайте предвид, че пералните машини в обществените перални могат да бъдат с много мухъл поради интензивна употреба на течни перилни препарати и силата на Terra Wash+Mg да почиства пералнята може да доведе до появата на мухъл в прането ви.


Ще повреди ли Terra Wash+Mg дрехите ми?

Отговор

Не, няма. Terra Wash+Mg не съдържа токсични и синтетични химикали и е нежен към тъканите, като запазва влакната и цветовете. Изключително подходящ е за органичен памук.


Може ли Terra Wash+Mg да се използва за деликатни тъкани?

Отговор

Да, може да се използва. За деликатни тъкани като коприна и вълна, с цел запазване на формата е препоръчително ръчното пране.


Ще запази ли Terra Wash+Mg цвета на тъканите?

Отговор

Да, ще ги запази, тъй като Terra Wash+Mg не съдържа избелващи вещества.


Как ще разбера кога да заменя стария Terra Wash+Mg с нов?

Отговор

Достатъчно е да измерете теглото на продукта. Ако теглото е около 70 – 80 g (2,5 – 2,8 унции), значи е време да закупите нов. Продуктът започва от приблизително 125 г (4,5 унции) и теглото намалява, тъй като магнезият постепенно се разтваря по време на пране. Въпреки че продуктът продължава да работи с по-малко от 70-80 г, силата му може да е по-слаба, тъй като количеството магнезий влияе върху силата на почистването.


Какво трябва да направя с Terra Wash+Mg след 365 измивания?

Отговор

Можете да използвате стария продукт заедно с новия, тъй като по-голямото количество магнезий води до по-силна почистваща сила. В противен случай можете също да засадите магнезий, опакован в Terra Wash+Mg, в градината или в саксия, за да върнете магнезия обратно в земята и да направите богата почва.


100% натурален ли е Terra Wash+Mg?

Отговор

Да, Terra Wash+Mg не съдържа синтетични химикали. Много перилни препарати, предлагани като “натурални”, съдържат синтетични повърхностно активни вещества и доста други.

Могат ли хора с чувствителна кожа, дерматологични проблеми и кожни заболявания да използват Terra Wash+Mg?

Отговор

Да, могат. Terra Wash+Mg не съдържа 100% токсични и синтетични химикали и е отличен за хора с чувствителна кожа или кожни проблеми.


Има ли риск от пожар при използването на магнезиевия еко прах Terra Wash+Mg?

Отговор

Не, магнезият не гори при температура под 600 ℃ (по Целзий) или 1 112℉ (по Фаренхайт).


На пазара има топки за пране, които съдържат керамика. Такъв продукт ли е Terra Wash+Mg?

Отговор

Не, Terra Wash+Mg е напълно различен продукт. Terra Wash+Mg съдържа пречистен магнезий, а не керамика, а ефективността на Terra Wash+Mg е потвърдена с резултати от тестове от надеждни независими лаборатории в Япония.


След като известно време използвах Terra Wash+Mg, имам чувството, че действа по-слабо или вече не действа. Какви може да са причините?

Отговор

Първо, измерете теглото на сашето Terra Wash+Mg и се уверете, че то е повече от 70-80 g (2,5-2,8 унции). Ако е по-малко от това количество, значи е време да го замените с ново.

Ако сашето тежи над 70-80 грама, но имате чувството, че е загубили свойството си да пере ефективно, то вероятно, повърхността на магнезиевите гранули може да е окислена поради съхраняване във влажна среда.

За да отстраните оксидния филм, пригответе купа с бял оцет, и накиснете Terra Wash+Mg (цялото пакетче) за около 5 минути. След това изплакнете добре Terra Wash+Mg на течаща вода, тъй като ако остане оцет, той ще резорбира магнезия и количеството магнезий ще намалее. След добро изплакване, можете отново да използвате Terra Wash+Mg за пране.

Винаги след цикъл на пране изваждайте Terra Wash+Mg на сухо и проветриво място, тъй като ако се съхранява на влажно място, например в пералнята – това би довело до окисляване ан магнезиевите гранулки и понижаване на ефективността на продукта.


Малка промяна от наша страна, може да има голям ефект върху Природата!


Shopping Cart
Scroll to Top