Terra Wash+Sea е японски натурален продукт за ефективно измиване на плодове и зеленчуци. Целта на продукта е да елиминира торове и пестициди, парафини и вакси, бактерии, спори и мухъл от плодовете и зеленчуците, преди да бъдат консумирани.
От какво е направен Terra Wash+Sea?
Terra Wash+Sea e произведен от черупки на раковини – отпадъчен материал от добива им за храна. Морските мекотели се добиват за храна, а техните черупки или раковини не се изхвърлят, а се използват за натурално измиване на плодовете и зеленчуците.
За целта, те са обработени и смлени на фин прах. Като консистенция, Terra Wash+Sea наподобява на „пудра захар“. В съприкосновение с водата я прави алкална.
Как се използва Terra Wash+Sea?
За да измиете плодовете и зеленчуците с Terra Wash+Sea Ви е необходима само вода и съд. Съдът е желателно да е стъклен или пластмасов, но не и метален, за да не влезе метала в реакция.
Налейте в купата 2 л. вода, добавете 1/2 ч.л. от продукта Terra Wash+Sea и разбъркайте с неметална бъркалка. Поставете плодовете и / или зеленчуците и ги оставете за 5-10 минути. Ако са обработвани с парафин или вакси за по-добри съхранение, например такива са ябълките, то на повърхността ще видите отделен парафина:
След като плодовете и зеленчуците са почистени от продукта, е достатъчно само да ги изплакнете на чиста течаща вода. За ябълките, обработени с парафин, ще забележите, че вече не са лъскави, а по-скоро матови, като току що откъснати от дървото.
Как да съхранявате Terra Wash+Sea?
Съхранявайте Terra Wash+Sea на проветриво и хладно място.
Анелия Манчева –
Продуктът е много интересен. Получих го, като подарък и признавам си – месеци наред го побутвах напред-назад в шкафа – само ми се пречкаше. Но когато го използвах за първи път – изумлението ми беше огромно. Не съм и предполагала с какво се обработват ябълките, за да се съхранят. Като видях восъка анд водата и ефектът на „дъга“ в нея – започнах да търся информация и да чета.
Разбира се – това не се вижда, ако с продукта се измиват зеленчуци и продове без такава обработка – например – краставици, картофи и др. Най-много го ползвам за плодове и зеленчуци, които не се белят, както и за листните.